Thursday 10 October 2013

10 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Όρασης


Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης φέτος πέφτει στις 10 Οκτωβρίου 2013 (η δεύτερη Πέμπτη του Οκτωβρίου) . 

Το 2013 είναι μια σημαντική χρονιά καθώς θα σηματοδοτήσει την έναρξη ενός νέου σχεδίου δράσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με την πρόληψη με σκοπό να αποφευχθούν η τύφλωση και τα προβλήματα όρασης μέσα στο διάστημα 2014-2019. 

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του νέου σχεδίου δράσης, το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης για το 2013 είναι: "Καθολική υγεία των ματιών"

Το σχέδιο δράσης προσδιορίζει το σκοπό του ως προς τη «βελτίωση της πρόσβασης σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες φροντίδας των ματιών που ενσωματώνονται στα συστήματα υγείας» «Η Οικουμενική υγεία των ματιών» ενσωματώνει πολλές κρίσιμες πτυχές της επιτυχούς πρόσληψης της υγεία των ματιών, και έτσι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πιστεύει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα κυλιόμενο θέμα - «Η Οικουμενική υγεία των ματιών» θα παραμείνει το θέμα για τα επόμενα δύο χρόνια.

Κάθε χρόνο, θα επικεντρωθεί σε μια πτυχή του θέματος για την ανάπτυξη «Πρόσκληση για δράση». Για το 2013, η πρόσκληση για δράση είναι: "Ελέγξτε την όρασή σας"

Το κάλεσμα για δράση αναγνωρίζει μια ζωτικής σημασίας πτυχή μιας επιτυχούς και βιώσιμης υγείας των ματιών - ένας τεκμηριωμένος και τακτικός έλεγχος από το τελικό χρήστη που να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες φροντίδας των ματιών σε διάφορα σημεία, με βάση τις ανάγκες, την ηλικία και άλλους παράγοντες.

Μια εξέταση των ματιών είναι το πρώτο σημείο επαφής και το πρώτο βήμα για τη διάγνωση και τη θεραπεία για σχεδόν κάθε πάθηση των ματιών. Έτσι, προτρέποντας τους τελικούς χρήστες να κάνουν έλεγχο στα μάτια τους, είναι μία ισχυρή πρόσκληση για δράση που μπορεί να ενσωματωθεί σε μια ποικιλία των εστιακών περιοχώ, είτε πρόκειται διαθλαστικές ανωμαλίες, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, καταρράκτη και ούτω καθεξής.



No comments:

Post a Comment