Wednesday 9 October 2013

9 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα των Ταχυδρομείων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ταχυδρομείων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Οκτωβρίου, την επέτειο από την ίδρυση της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης το 1874 στην ελβετική πρωτεύουσα, Βέρνη. Ανακηρύχθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο το 1969.

Ο σκοπός της Παγκόσμια Ημέρα των Ταχυδρομείων είναι η συνειδητοποίηση του ρόλου του ταχυδρομικού τομέα στη καθημερινή ζωή των ανθρώπων και των επιχειρήσεων και η συμβολή του στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των χωρών. Ο εορτασμός ενθαρρύνει τις χώρες μέλη να αναλάβουν δραστηριότητες του προγράμματος με στόχο τη δημιουργία ενός ευρύτερου ρόλου στη συνειδητοποίηση του ρόλου και των δραστηριοτήτων των ταχυδρομείων. 

Σε αυτή την εποχή του Διαδικτύου, οι ταχυδρομικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να διευκολύνουν την προσωπική επικοινωνία και τις εμπορικές συναλλαγές.

Χρησιμοποιώντας μια επιλογή γραμματοσήμων από όλο τον κόσμο, η αφίσα παρουσιάζει άτομα, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους ή τον πολιτισμό τους, να χρησιμοποιούν το Ταχυδρομείο για να επικοινωνούν με άλλους, εντός και εκτός συνόρων.

Η αφίσα δείχνει με απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο τις θεμελιώδεις αξίες της ταχυδρομικής υπηρεσίας.

Κάθε χρόνο, περισσότερες από 150 χώρες γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα των Ταχυδρομείων ποικιλοτρόπως. Σε ορισμένες χώρες, η Παγκόσμια Ημέρα των Ταχυδρομείων παρατηρείται ως διακοπή εργασίας. Δημοσιεύσεις χρησιμοποιούν το γεγονός για την εισαγωγή ή την προώθηση νέων ταχυδρομικών προϊόντων και υπηρεσιών. Μερικές δημοσιεύσεις επίσης χρησιμοποιούν τη Παγκόσμια Ημέρα των Ταχυδρομείων για να ανταμείψουν τους υπαλλήλους τους για την καλή εξυπηρέτηση.


No comments:

Post a Comment