Thursday 21 November 2013

21 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης

Σε αναγνώριση του αυξανόμενου αντίκτυπου που έχει η τηλεόραση στη λήψη των αποφάσεων, φέρνοντας την προσοχή του κόσμου στο σύνολο των συγκρούσεων και των απειλών για την ειρήνη και την ασφάλεια και το δυναμικό ρόλο της στην όξυνση της εστίασης για άλλα σημαντικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε την 21η Νοεμβρίου ως τη Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης (με το ψήφισμα 51/205 της 17ης Δεκεμβρίου 1996).

Η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης δεν είναι τόσο πολύ μια γιορτή του εργαλείου, αλλά της φιλοσοφίας που αντιπροσωπεύει. Η τηλεόραση αντιπροσωπεύει ένα σύμβολο για την επικοινωνία και την παγκοσμιοποίηση στο σύγχρονο κόσμο.

H επίδραση της τηλεόρασης στη ζωή μας

Ο κόσμος σήμερα ελέγχεται από τις προόδους στην τεχνολογία. Ζούμε σε μια κοινωνία που εξαρτάται από την τεχνολογία των πληροφοριών και επικοινωνιών για να εκτελεί τις καθημερινές δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας, της ψυχαγωγίας, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης, των προσωπικών σχέσεων, των ταξιδίων και πολλών άλλων δραστηριοτήτων. 

Όλα όσα βιώνουμε μέσω των τηλεοπτικών σημάτων επηρεάζουν τις ζωές μας. Η τηλεόραση εκπαιδεύει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί, καθοδηγεί και μας επηρεάζει με τόσους πολλούς τρόπους. Η νεολαία σε μεγάλο βαθμό επηρεάζεται από τις εικόνες και μπορούμε να αναμένουμε νέα συστήματα αξιών να αρχίσουν να βγαίνουν στο προσκήνιο.

Ιστορική Επισκόπηση

Στις 21 και 22 Νοεμβρίου 1996, ο Οργανισμών Ηνωμένων Εθνών οργάνωσε το πρώτο World Television Forum, όπου εξέχουσες προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης συναντήθηκαν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για να συζητήσουν για την αυξανόμενη σημασία της τηλεόρασης στο σημερινό μεταβαλλόμενο κόσμο και να εξετάσουν πώς θα μπορούσαν να ενισχύσουν την αμοιβαία συνεργασία τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να ανακηρύξει την 21η Νοεμβρίου ως τη Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης .


No comments:

Post a Comment