Wednesday 8 September 2010

Διεθνείς Δράσεις Εθελοντισμού: Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Ειρήνη

Το CISV Ελλάδος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων προσφοράς στην ελληνική κοινωνία, 60 χρόνων από την ίδρυση του CISV InternationalBuilding Global Friendship και εν όψει του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011, διοργανώνει εσπερίδα με θέμα «Διεθνείς Δράσεις Εθελοντισμού: Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Ειρήνη» υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 17:00 στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50. 

Το CISV International Building Global Friendship ως διεθνής, εθελοντικός, μη κυβερνητικός οργανισμός, τελεί σε καθεστώς επιχειρησιακής συνεργασίας με την Unesco και είναι μέλος της Συνδιάσκεψης των Διεθνών ΜΚΟ του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στόχος της εσπερίδας είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με το εκπαιδευτικό και πολυπολιτισμικό έργο του CISV και η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων πάνω σε θέματα διεθνούς εθελοντικής προσφοράς και εκπαίδευσης στην ειρήνη και τη διαπολιτισμική συνεργασία.

Κατά τη διάρκεια της εσπερίδας θα παρουσιαστούν οι δραστηριότητες και οι εκπαιδευτικές πρακτικές του CISV για τη σύγχρονη ζωή στη πολυπολιτισμική και διεθνοποιημένη κοινωνία μας. Θα ακολουθήσει διάλογος για την ανάπτυξη του διεθνούς εθελοντισμού και της παγκόσμιας φιλίας στο σημερινό παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής κατόπιν σχετικού αιτήματος στη γραμματεία της εσπερίδας. Το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στέλνοντας e-mail στο esperidacisv2010@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της εσπερίδας στο esperidacisv2010@gmail.com καθώς και μέσω του www.gr.cisv.org

No comments:

Post a Comment