Tuesday 20 May 2014

20 Μαίου 2014: Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα καθιερώθηκε επίσημα στις 20 Μαΐου 2008, όπου ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Hans-Gert Pöttering, ο πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Janez Janša και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. José Manuel Barroso υπέγραψαν κοινή τριμερή διακήρυξη για την καθιέρωσή της.  
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλη την Ευρώπη στις 20 Μαΐου γκαι στοχεύει στην αύξηση της προβολής των θαλάσσιων τομέων και την υποστήριξη μιας πιο ολοκληρωμένης προσέγγισης των θαλάσσιων υποθέσεων. 

Το κύριο γεγονός αποτελεί η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη της Ημέρας για τη Θάλασσα, που πραγματοποιείται σε μια διαφορετική περιοχή κάθε χρόνο. Αυτή η πλατφόρμα καλωσορίζει την αυξανόμενη ναυτιλιακή κοινότητα στην Ευρώπη, με επαγγελματίες του κλάδου από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και ενώνει τη χάραξη πολιτικής, τη συζήτηση και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών. Οι συμμετέχοντες προέρχονται από λιμάνια, ναυτιλιακές βιομηχανίες, clusters, περιβαλλοντικές οργανώσεις, συνδικάτα, επιστημονικά και ερευνητικά ιδρύματα, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και από το σύνολο των των τοπικών, περιφερειακών, εθνικών και ευρωπαϊκών αρχών, μεταξύ άλλων.

No comments:

Post a Comment