Sunday 21 September 2014

Προσωπικό μήνυμα με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη



"Η ειρήνη ξεκινά με ένα χαμόγελο" 

~ Μητέρα Τερέζα ~ 

Η Ειρήνη είναι το αποτέλεσμα της αρμονίας που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη της βίας, τις συμπεριφορές των συγκρούσεων και την ελευθερία από τον φόβο της βίας. Συχνά νοείται ως η απουσία της επιθετικότητας και της εκδίκησης. Η ειρήνη εδράζεται μέσα από ειλικρινείς προσπάθειες επίλυσης των συγκρούσεων. 

Μια ειρηνική καρδιά έχει ως λάβαρό της τη κατανόηση για τα χαρακτηριστικά των άλλων ανθρώπων, τη γαλήνη που γίνεται πάντοτε αντιληπτή ως μια εσωτερική αίσθηση της ηρεμίας που έρχεται από τη στιγμή που ο νους σταματά προκειμένου να αντανακλά και να διαλογίζεται την εσωτερική εικόνα της ψυχής. 

Για δεκαετίες, πολλές χώρες και κοινωνίες έχουν εργαστεί με σκοπό να ενώνουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη της ειρήνης στο κόσμο. Η ειρήνη δεν είναι κάτι που μπορούμε απλά να ευχηθούμε, αλλά κάτι που θα πρέπει να δημιουργήσουμε όλοι μαζί και να το μοιραστούμε με τους συνανθρώπους μας. 

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη τηρείται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να συνεργάζονται για την επίτευξη της Παγκόσμιας Ειρήνης. Αναγνωρισμένη το 1981 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην ενίσχυση των ιδανικών της ειρήνης, τόσο εντός όσο και μεταξύ όλων των εθνών και των ανθρώπων. 

Εμείς όλοι οι απλοί άνθρωποι θα πρέπει να δεσμευτούμε και να ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προώθηση ενός πολιτισμού για την ειρήνη, ιδίως μεταξύ των νέων ανθρώπων, πολιτών του κόσμου. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην ειρήνη και η επίτευξη της πρέπει να αποτελεί μια κοινή ευθύνη. Θα πρέπει ειδικά να ενθαρρύνουμε τους νέους ανθρώπους να συνεισφέρουν ενεργά, σχετικά με το πώς να εφαρμόσουν τις αξίες της υπομονής και της αμοιβαίας εκτίμησης για τη δημιουργία του ιδανικού της ειρήνης που ο κόσμος μας και ο παγκόσμιος πληθυσμός του το έχουν πραγματικά ανάγκη. 

Ας αγκαλιάσουμε και να αντικατοπτρίσουμε την αξία της ειρήνης στις καρδιές και τα μυαλά όλων μας και ας την τροφοδοτήσουμε μέσω των ενεργειών μας, έτσι ώστε να μπορεί να ανθίσει ως παράδοση στις κοινωνίες μας. 




No comments:

Post a Comment