Tuesday 5 March 2013

Παγκόσμια Επιδεξιότητα: Πώς να προσαρμόσεις τη συμπεριφορά σου στις εκάστοτε πολιτισμικές ιδιαιτερότητες, δίχως να χάσεις τον εαυτό σου!

Κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό το βιβλίο του Andy Molinsky "Παγκόσμια Επιδεξιότητα: Πώς να προσαρμόσεις τη συμπεριφορά σου στις εκάστοτε πολιτισμικές ιδιαιτερότητες, δίχως να χάσεις τον εαυτό σου!" 

Αποτελεί μία νέα προσέγγιση στο χώρο της πολιτισμικής συμπεριφοράς και της πολιτισμικής μεταγνώσης προσφέροντας ιδέες, σχόλια και παρατηρήσεις καθώς και κάποιες πρακτικές συμβουλές μέσω των 6 σημείων αποκωδικοποίησης του πολιτισμικού κώδικα και της επιμήκυνσης της προσωπικής ζώνης άνεσης στη ζώνη καταλληλότητας. 

Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο του βιβλίου

Τι σημαίνει να είσαι εργαζόμενος σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον και να αισθάνεσαι πραγματικά "πολίτης του κόσμου" σήμερα; Η κατανόηση αυτή εδράζεται πέρα από μία απλή αναγνώριση των πολιτιστικών διαφορών. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι θα είμαι σε θέση να προσαρμόσω τη συμπεριφορά μου έτσι ώστε να είναι σύμφωνη με τα νέα πολιτισμικά περιβάλλοντα χωρίς να χάσω την αυθεντικότητα του εαυτού μου στη πορεία. 

Δεν είναι απλώς δύσκολο, αποτελεί μια τρομακτική προοπτική για τους περισσότερους ανθρώπους και είναι κάτι εντελώς έξω από τη ζώνη άνεσής τους. Όμως, η διαχείριση και η επικοινωνία με ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς αποτελεί μία βασική και ουσιαστική ικανότητα απαραίτητη για τον εργαζόμενο σήμερα, το πολίτη μιας παγκόσμιας κοινότητας. Οι περισσότεροι από μας συνεργαζόμαστε, σε τακτική βάση, με ομάδες πέρα από τα εθνικά μας σύνορα και με ανρθώπους από διαφορετικά πολιτισμικά μήκη και πλάτη.  

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια κρίσιμη νέα δεξιότητα, κάτι που ο συγγραφέας Andy Molinsky αποκαλεί παγκόσμια επιδεξιότητα. Στο βιβλίο αυτό ο Molinsky προσφέρει τα εργαλεία που απαιτούνται για να προσαρμόσουμε τη συμπεριφορά μας στα νέα πολιτισμικά πλαίσια ενώ ταυτόχρονα να μένουμε αυθεντικοί και να στηριζόμαστε στο δικό μας προσωπικό στυλ. Έχοντας ως βάση πάνω από μια δεκαετία έρευνας, διδασκαλίας και διαβούλευσης με διευθυντές και στελέχη από όλο το κόσμο, το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει μια διαφορετική προσέγγιση προς την προσαρμογή, μέσα στα πλαίσια της ζώνης άνεσης - ένα ουσιαστικό προσόν που επιτρέπει την αλλαγή των συμπεριφορών και να το πως να ξεπεράσουμε τις συναισθηματικές και ψυχολογικές προκλήσεις που πηγάζουν από αυτές.

Ο Molinsky παρέχει έναν οδηγό-και καθοδήγηση-με σκοπό να αυξήσει την εμπιστοσύνη και το προφίλ μας. Ο οδηγός αυτός είναι πρακτικός, συναρπαστικός και διαφορετικός. Η παγκόσμια επιδεξιότητα θα βοηθήσει όλους μας να γνωρίσουμε νέους πολιτισμούς και να επιτύχουμε στο παγκόσμιο επιχειρηματικό (και όχι μόνον) περιβάλλον του σήμερα.

Ο συγγραφέας

Ο Andy Molinsky είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο International Business School, του Πανεπιστημίου Brandeis

No comments:

Post a Comment