Wednesday 10 December 2014

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε τη 10η Δεκεμβρίου ως τη Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το 1950, για να επιστήσει την προσοχή των λαών του κόσμου στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ως κοινό πρότυπο σε ένα επίτευγμα για όλους τους λαού και όλα τα έθνη.

Το φετινό σύνθημα "Ανθρώπινα Δικαιώματα 365" εμπεριέχει την ιδέα ότι κάθε μέρα είναι η Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Γιορτάζει τη θεμελιώδη πρόταση στην Οικουμενική Διακήρυξη που ότι ο καθένας από εμάς έχει παντού και σε κάθε περίπτωση δικαιούται σε όλο το φάσμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα ανήκουν εξίσου σε κάθε έναν από εμάς και μας δεσμεύουν όλους μας ως μια παγκόσμια κοινότητα με τα ίδια ιδανικά και αξίες.

Μήνυμα του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ κ. Ban Ki-moon για το 2014

Την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μιλάμε δυνατά!

Καταγγέλλουμε αρχές που αρνούνται τα δικαιώματα οποιουδήποτε προσώπου ή ομάδας.

Δηλώνουμε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι για όλους μας, όλη την ώρα: ανεξάρτητα του ποιοι είμαστε και από όπου είμαστε, δεν έχει σημασία η κοινωνική μας τάξη, οι απόψεις μας, ο σεξουαλικό προσανατολισμό μας.

Αυτό είναι ένα θέμα προσωπικής δικαιοσύνης, κοινωνικής σταθερότητας και παγκόσμιας προόδου. 

Τα Ηνωμένα Έθνη προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, διότι αυτό αποτελεί μία περήφανη αποστολή μας-και επειδή όταν οι άνθρωποι απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους, οι οικονομίες ακμάζουν και οι χώρες βρίσκονται σε ειρήνη.

Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι περισσότερο από προσωπικές τραγωδίες. Είναι ο κώδωνας του κινδύνου που μπορεί να προειδοποιήσει για μια πολύ μεγαλύτερη κρίση.

Η Πρωτοβουλία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στοχεύουν να λάβουν σοβαρά υπόψη αυτές τις ειδοποιήσεις. Είμαστε σε συνεχή εγρήγορση σε απάντηση προς τις παραβιάσεις-πριν εκφυλιστούν σε μαζικές θηριωδίες ή εγκλήματα πολέμου.

Ο καθένας μπορεί να προωθήσει την πάλη ενάντια στην αδικία, τη μισαλλοδοξία και τον εξτρεμισμό.

Καλώ τα μέλη να τηρήσουν την υποχρέωσή τους να προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, κάθε μέρα του χρόνου. Καλώ τους ανθρώπους να ελέγχουν τις κυβερνήσεις τους να λογοδοτήσουν. Και απευθύνω έκκληση για την ειδική προστασία για τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπηρετούν με θάρρος το συλλογικό μας σκοπό.

Ας ανταποκριθούμε στις κραυγές της εκμετάλλευσης, και ας υποστηρίξουμε το δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια για όλους.


1 comment:

  1. I just want to thank you for sharing your information and your site or blog this is simple but nice Information I’ve ever seen i like it i learn something today. Online Entrepreneurship Course

    ReplyDelete