Friday 4 October 2013

4 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων


Αποστολή
  • Να τιμήσουμε τη ζωή των ζώων σε όλες τις μορφές της
  • Να τιμήσουμε τη σχέση του ανθρώπου με το ζωικό βασίλειο
  • Να αναγνωρίσουμε τους διαφορετικούς ρόλους που παίζουν τα ζώα στη ζωή μας - από το να είναι σύντροφοί μας, στηρίζοντας και βοηθώντας μας, να φέρουν μια αίσθηση της αγάπης στη ζωή μας
  • Να αναγνωρίσουμε και να είμαστε ευγνώμονες για τον τρόπο με τον οποίο τα ζώα εμπλουτίζουν τη ζωή μας

Αν νοιάζεσαι για τα ζώα, μην χάσεις αυτή τη μοναδική ευκαιρία για να κάνεις καλή τη διαβίωση των ζώων σε όλο τον κόσμο - μια ζωτικής σημασίας καταλυτική δράση για την αλλαγή!

Ιστορικά Στοιχεία

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων ξεκίνησε το 1931 σε ένα συνέδριο των οικολόγων στη Φλωρεντία ως ένας τρόπος για την προβολή των δεινών που αντιμετωπίζουν τα απειλούμενα είδη. Η 4η Οκτωβρίου επιλέχθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, μιας και είναι η εορτή του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, του προστάτη των ζώων.

Από τότε, η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων έχει γίνει μια ημέρα για να θυμόμαστε και να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλα τα ζώα και τους ανθρώπους που αγαπούν και σέβονται. Η ημέρα τιμάται με διαφορετικούς τρόπους σε κάθε χώρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η εθνικότητα, η θρησκεία, η πίστη ή η πολιτική ιδεολογία.

Στοχοθεσία

Αυτός είναι ο στόχος της πρωτοβουλίας της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων: να ενθαρρύνει όλους να χρησιμοποιούν αυτή την ειδική μέρα για να τιμήσουν την αγάπη και το σεβασμό τους για τα ζώα κάνοντας κάτι ιδιαίτερο για να τονίσουν τη σημασία τους στον κόσμο. Η αυξημένη συνειδητοποίηση θα ανοίξει το δρόμο για τη βελτίωση των προτύπων καλής μεταχείρισης των ζώων σε όλο τον κόσμο.

Μέσω της εκπαίδευσης μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα κουλτούρα σεβασμού και ευαισθησίας, για να κάνουμε αυτόν τον κόσμο ένα δικαιότερο μέρος για όλα τα ζωντανά πλάσματα.

No comments:

Post a Comment